Echipa


Infiintata in 2017, Papillon Clinique, are la baza in construirea modelului de interventie terapeutica, conceptul ca familia este nucleul care dezvolta fiecare individ in parte - copil si adult - si este dezvoltata la randul sau de fiecare individ in parte in functie de interactiunea lui cu mediul (scoala, loc de munca, prieteni, medici, terapeuti). De aceea consideram ca pacientul este familia si aceasta trebuie sa participe activ la programul de terapie pentru a cunoaste, construi sau reconstrui si dezvolta impreuna abilitatile unui copil.

Serviciile sunt oferite in egala masura copiilor, dar si familiilor acestora. Pentru copii se utilizeaza ca principal instrument de interactiune stimularea prin interventii specifice psihologiei pediatrice, exploatarea resurselor interioare astfel incat tot procesul de interactiune sa fie placut si relaxant, sa se asigure starea optima pentru descoperirea sinelui, iar implicarea copilului sa vina natural din interiorul lui.

Familiile beneficiaza in paralel de indrumare si consiliere pentru a-si gasi motivatia implicarii active in educatie, pentru constientizarea responsabilitatilor, pentru gestionarea pozitiva a actiunilor in recuperarea copiilor diagnosticati cu CES.

Papillon Clinique se diferentiaza, in abordare, prin faptul ca aplica metode si instrumente multidisciplinare de terapie, construieste planuri de interventie individualizate, interventia la un pacient se face cu 3 terapeuti si implica direct familia in cadrul programelor educationale si de terapie.

Iren A. IONITA Manager General Papillon Clinique, Presedinte Asociatia Papillon Clinique
Pedagog de recuperare pentru copii si adolescenti cu dizabilitati si tulburari in dezvoltare; consilier dezvoltare individuale si de grup; competente tehnici de masaj si reflexoterapie copii si adulti; specialist in tehnici de evaluare dezvoltare abilitati copii si adulti, specialist in stabilire obiective si selectie metode si mijloace specifice de interventie terapeutica de recuperare in cadrul interventiei multidisciplinare.


Adriana DANILA Psiholog Clinician
Psiholog clinician specialist in psihopatologie si psihodiagnostic clinic, evaluare neuropsihologica complexa initiala si permanenta a copilului cu nevoi speciale alaturi de echipa multidisciplinara; atestat de libera practica in psihologie clinica; formator pentru cursuri de psihologia copilului; competente in consiliere si terapie psihologica, terapie ocupationala si art - terapie, terapie de cuplu si familie si terapia durerii. Specialist in interventii terapeutice pentru recuperarea persoanelor cu tulburare de spectru autist, consiliere in situatii de criza, consultanta psihologica pentru managementul resurselor umane, specialist in domeniul protectiei familiei si a drepturilor copiilor.


Georgeta I. DICKEMANN – Psihopedagog clinician pentru copii diagnosticati cu Autism si Langdon Down
Psiholog, specialist in sociologie-psihologie, institutor in socio- psihopedagogie, specialist in recuperarea copiilor cu dizabilitati, terapeut ABA - specialist in elaborarea si implementarea planurilor de interventie, supervisor, formator si manager de proiect, competente mentor si mediator scolar. Experienta in tara si strainatate de peste 20 ani.

Mihaela TABARA – Asistent Social
Asistent social cu atestat de libera practica in domeniu, expertiza in evaluare initiala a familiilor, intocmire de anchete sociale, intocmirea de planuri de interventie specifica, activitati socio-educative cu copiii; Master in Probatiune si Reinsertie sociala; formator; pedagog social; educator cu specializari in comunicare prin origami, prin modelarea baloanelor si insufletirea papusii; consilier vocational; consilier pentru dezvoltare personala; facilitator de dezvoltare comunitara; expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene- pregatire si elaborare proiect, stabilirea parteneriatelor.

Isabela BOSTAN - Specialist in Terapie Ocupationala in domeniul psihologie
Evalueaza activitatile ocupationale ale copilului si adultului; concepe scheme comportamentale si de miscare in vederea remedierii sau compensarii disfunctiilor; dirijeaza prin joc modul de raspuns al copilului pentru al motiva sa participle la activitati care sa-i imbunatateasca performantele ocupationale si interactiunea cu mediul.


Andreea BARABASA - Specialist in Terapie Ocupationala in domeniul psihologie
Identifica componentele disfuctionale ale copilului; adapteaza activitatile pentru a imbunatati capacitatile functionale sau pentru tratamentul deficientelor la copil si adult; concepe programe de interventie educativa si terapeutica in vederea dezvoltarii deprinderilor adaptative si functionarea optima a individului in mediul sau de existenta.

Cristina BUTACU Kinetoterapeut pediatrie
Kinetoterapeut, competente in gimnastica medicala in ortopedie pediatrica, Terapie cuantica, Reflexoterapie, Kinesiotaping; specialist in kinetoterapie si motricitate speciala, specialist in educare si reeducare functionala, in terapie manuala japoneza, evaluare si kinetoterapie in infirmitate motorie cerebrala, terapia Schoroth-tratamentul tridimensional al scoliozei idiopatice; participant la cursuri si specializari in tara si strainatate - Italia.


Florin CAIEAKinetoterapeut, Specialist Terapie Craniosacrala
Kinetoterapeut, acreditat de The Upledger Institute din Canada ca Terapeut in Terapie Craniosacrala, evaluarea, recuperarea, conservarea si cresterea performantei umane prin Tehnica Neutrala, presopunctura-tsubo-shistsu-bowen-yumeiko; specialist in tehnici de eliberare emotionala-EFT, vindecare dimanica 1, Tehnica Radianta gr.1 si 2 , Quantum touch 1.


Claudiu I. IONITAAdministrator Papillon Clinique, Vicepresedinte Asociatia Papillon Clinique
Pedagog de recuperare comportamentala la copii si adulti cu tulburari de dezvoltare, competente de evaluare comportamentala la persoane cu dizabilitati, interventie terapeutica multimetodica, construire plan de interventie impreuna cu echipa multidisciplinara; specializare in terapia aromelor asupra diverselor afectiuni; formator pentru grupuri in specializari multiple; competente in consilire individuala si de grup; Consilier de dezvoltare personala.