Despre noi

Conceptul Papillon Clinique este ca un adult de succes este un copil cu parinti responsabili si a luat fiinta plecand de la teoria adleriana cum ca la baza nevoilor primare ale individului se afla nevoia acestuia de a apartine.

La varsta maturitatii, adultul are de facut o multime de alegeri si aceste alegeri le face in functie de abilitatile personale, abilitati pe care ni le-am dezvoltat in copilarie, mai exact in copilaria timpurie.

Ne orientam activitatea catre cea mai importanta resursa a societatii - COPIII si avem o abordare holistica in sensul ca fiecare individ face parte dintr-un intreg si pentru a intelege comportamentul acestuia studiem atat abilitatile cat si mediul si cultura in care se dezvolta, sanatatea sa fizica si mentala.

Papillon Clinique pune la dispozitia familiilor un mediu de lucru multidisciplinar, atat din punct de vedere al specializarii personalului cat si din punct de vedere al dotarii clinicii:
 • Studio destinat atelierelor creative, de antrenare si stimulare emotionala si cognitiva;
 • Camere de terapie intensiva dotate cu echipamente de stimulare si tehnologie polisenzoriala;
 • Spatiu de observare pentru parinti a tututor activitatilor;
 • Camera destinata masajului, reflexoterapiei, electrostimularii;
 • Camera pentru consilieri parentale si de dezvoltare personala pentru adulti.
Papillon Clinique este centru de invatare pentru copii si familie!

Oferim servicii de evaluare abilitati si aptidudini, stimulare si dezvoltare copii si adulti, terapie recuperare copii, toate sub indrumarea unui personal calificat si responsabil, desfasurate intr-un mediu sigur si confortabil, modern si multidisciplinar.

1. Evaluarea abilitatilor

Abilitatile sunt calitati pozitive care arata cat de bine stie un individ sa puna in aplicare cunostintele, capacitatea de aface totul cu usurinta si iscusinta. Sustinem importanta evaluarii deoarece instrumentele folosite evidentiaza nivelul abilitatilor si al atitudinilor, deprinderilor, a capacitatilor si cunostintelor, ceea ce stie si ce poate copilul intr-o anumita etapa a dezvoltarii sale.

Evaluarea este complexa si cuprinde: examinare medicala, examinare psihologica, examinare pedagogica si examinare sociala. Observatia este indispensabila deoarece monitorizeaza evolutia naturala a copilului in diverse situatii, comportamente si atitudini si ofera date suplimentare de nuanta, indispensabile in stabilirea unui program de dezvoltare care trebuie sa fie bine realizat, cu obiective clare, metode adecvate si eficiente, cu posibilitatea monitorizarii permanente a rezultatelor.

Evaluarea copilului se face in dinamica si avem in vedere ca acesta este parte din intreg si aducem in prim plan parintii si fratii pentru a intelege cum influenteaza mediul cultural si social dezvoltarea acestuia.

2. Ateliere pentru dezvoltarea abilitatilor la copii prin joc si activitati educative sub forma de ateliere organizate pe 4 grupe de varsta:
 • Grupa BEBE: 1-2 ani;
 • Grupa PETITS: 2-3 ani;
 • Grupa PAPILON: 4-5 ani;
 • Grupa GRAND: 5-6 ani.
Jocurile copilariei au o mare semnificatie in dezvoltarea sanatoasa a copilului permitandu-i si incurajandu-l sa proceseze informatii, sa descopere prin propriile puteri sensul lumii in care traieste.

Jocul este liantul/ motivul de interactiune copil – copil, copil – adult, este mai mult decat o ocupatie, este o activitate specifica copilariei. Acesta il pot invata pe "micul explorator” despre ceea ce este bun si rau, ce inseamna sa-ti constientizezi emotiile, cum sa le gestionezi si cum sa faca fata situatiilor neprevazute, extinde aproape toate ariile de dezvoltare ale unui copil.

Cea mai valoroasa mostenire pe care un parinte poate sa o lase copilului sau sunt increderea si stima de sine, care sunt rezultatul unor abilitati dobandite si dezvoltate in copilarie cu care viitorul adult va sti sa aleaga corect ceea ce este mai bun pentru el.

Obiectivul Papillon Clinique: Dezvoltarea maxima a potentialului fiecarui copil.
Misiunea Papillon Clinique: Crearea unui mediu cu experiente multiple si stimulari variate.
Viziunea Papillon Clinique: Sansa oricarui copil de a ajunge un adult de succes.
Valori Papillon Clinique: Motivarea echipei de a contribui la dezvoltarea armonioasa a copilului.

3. Terapii de recuperare pentru copiii cu CES (tulburari din spectrul autist, elemente din spectru, autism, asperger)
 • evaluare abilitati si aptitudini;
 • terapii intensive de recuperare holistica pentru copii diagnosticati cu TSA/ elemente din spectru/autism/asperger si familiile acestora;
 • terapii ambulatorii de intretinere si recuperare pentru copii diagnosticati cu TSA/ elemente din spectru/autism/asperger.
Autismul nu este o boala psihica, ci o tulburare neuropsihologica care afecteaza dezvoltarea normala a abilitatilor de comunicare, interactiune, a functiilor cognitive, a comportamentului.

Evaluarea copilului se face in dinamica, este un proces complex de cunoastere a particularitatilor de dezvoltare si mai ales a capacitatii de invatare a acestuia.

Evaluarea presupune strangerea de informatii, procesarea lor, estimarea potentialului de dezvoltare cu scopul de a le folosi ca suport in formarea abilitatilor; se exclude evidentierea deficientelor si a blocajelor constatate (acestea nu sunt repere in stabilirea programului de interventie).

Evaluarea dinamica exclude posibilitatea irecuperabilitatii copilului cu dizabilitati.

Evaluarea se realizeaza cu participarea parintilor/tutorilor, acestia sunt consultati, participa la luarea deciziilor, cunosc programul de interventie, participa la el si primesc informatii despre progresele copilului.
Avem convingerea ca terapia invinge autismul si fiecare ora de terapie conteaza in recuperarea copilului. Interventia timpurie este esentiala in procesul de recuperare si incurajam interventia in intervalul de varsta 1-3 ani. Pentru o evaluare imediata click aici.

Metoda de interventie este personalizata si se face dupa o evaluare a abilitatilor copilului, a nivelului de dezvoltare din acel moment. Copilul cu TSA este in centrul atentiei, iar familia face parte din intreg, de aceea incurajam si antrenam parintii sa participe activ la recuperarea si integrarea copiilor deoarece avem convingerea ca orice copil gaseste cele mai multe resurse in mediul in care creste si se dezvolta.

Avem incredere in echipa de terapeuti si in determinarea acesteia de a-si aduce aportul in recuperarea copilului pentru ca acesta sa se dezvolte, sa se integreze si sa ajunga un adult responsabil de deciziile sale si independent.

Obiectivul Papillon Clinique in terepie: recuperarea si integrarea copiilor cu TSA, prin aplicarea metodelor de recuperare personalizata.

Papillon Clinique pune la dispozitia familiilor un mediu de lucru multidisciplinar:
 • 2 camere de terapie intensiva dotate cu echipamente de stimulare, tehnologie polisenzoriala, spatiu de observare pentru parinti;
 • 1 camera destinata reflexoterapiei si masajului;
 • 1 camera destinata activitatii de consiliere parentala.
Toate acestea sunt construite si amenajate favorabil dezvoltarii relatiilor dintre parinti si copii, stimularii cognitive si emotionale ale fiecarui client si pacient.

4. Consiliere adulti
 • consiliere puericultura;
 • consiliere parinti copii cu CES (TSA, elemente spectru, asperger, etc);
 • consiliere dezvoltare personala.
 Consiliere puericultura
La consiliere au acces toti parintii, atat cei care au deja copii cat si cei care se pregatesc sa devina parinti. Organizam cursuri de puericultura, consiliere parentala si consiliere in cadrul interventiilor.

Cresterea copilului reprezinta cea mai mare provocare pentru un parinte , ea nu se face dupa un sablon sau o procedura bazata pe o stiinta exacta si apare intrebarea fireasca CUM IMI CRESC COPILUL? CE TREBUIE SA FAC?

Primul pas si cel mai important este acela in care un viitor parinte sau un proaspat parinte constientizeaza nevoia lui de educare in cea mai frumoasa, dar si cea mai grea meserie - cea de parinte. In acest sens venim cu o solutie la care poate avea acces orice parinte responsabil si anume cursuri de parenting unde parintele primeste cateva informatii de la specialisti cu referire la alimentatie si cum influenteaza acesta buna crestere a copilului, gestionarea emotiilor,organizarea timpului copilului, importanta somnului, a orelor de repaus, organizarea jocului, modul de interactiune cu copilul, bolile copilariei, integrarea copilului in colectivitate, si informatii referitoare la identificarea unor probleme in evolutia copilului.

Lipsa acestor informatii face sa se instaleze teama, frica si neputintaca parintele nu poate si nu stie cum sa-si ajute copilul, cum sa-l indrume si sa-i creeze un cadru familiar cat mai bun.

 Consiliere pentru parinti copii cu CES
Referitor la includerea parintilor in consiliere si terapie pe parcursul interventiei terapeutice la copii cu TSA vrem sa subliniem inca o data importanta acestei abordari holistice, si anume copilul si familia sa, deoarece exista tendinta gresita a oricarei familii in care exista un copil cu anumite dificultati in dezvoltare ca sa il marginalizeze pe acesta, din dorinta de al ocroti exagerat si atunci ii creeaza un cadru separat, de alimentatie, joc , recreere, ceea ce nu face dacat sa rupa comunicarea si lantul emotional.

Recomandam ca programul sa fie facut in functie de nevoile copilului, dar sa fie adoptat neconditionat de intreaga familie.

 Consiliere pentru dezvoltare personala
Este un proces complex prin care sunt formate abilitati si atitudini care permit o functionare optima personala si sociala. Autocunoasterea si acceptarea de sine sunt elemente fundamentale in adaptarea individului la mediul social, in mentinerea sanatatii emotionale si mentale.

Consilierul de dezvoltare lucreaza cu persoane care isi doresc sa depaseasca diverse stari sau situatii cu care se confrunta la un moment dat in viata personala sau profesionala si rolul acestuia este sa stimuleze identificarea unei solutii optime pentru a diminua din nivelul de stres, a inlatura confuzia, tensiunile acumulate si blocajele temporare induse pe unul sau mai multe planuri. Prin intermediul unor tehnici si instrumente specifice de lucru, interventia consilierului se bazeaza pe sustinerea si incurajarea subiectului in vederea gasirii si utilizarii propriilor capacitati si resurse, a constientizarii punctelor critice si gasirea posibilitatilor de depasire a situatiilor intr-o maniera personalizata.

5. Reflexoterapie, masaj somatic, electrostimulare

Masajul si reflexoterapia sunt metode stravechi de stabilire a echilibrului in corp, de a oferi o stare de bine, de relaxare si odihna, o modalitate de a identifica blocajele energetice chiar inaintea aparitiei unor simptome de boala si de tratare a unor afectiuni.

Reflexoterapia este utila in tratarea unor afectiuni, ca interventie in sine sau ca adjuvant alaturi de tratamentul alopat.

Utilizam in cadrul clinicii aceste metode de relaxare si tratament pentru sustinerea si imbunatatirea sanatatii fizice a pacientilor nostri.

6. Activitati recreative

Copiii impreuna cu familiile lor sunt invitati sa petreaca in natura momente frumoase si de calitate si sa ne bucuram impreuna cateva zile de soare, de mersul descult in iarba, de inaltarea unui zmeu, de joc.

Aceste activitati de recreere au o tematica, se vor desfasura in locuri bine alese, destinatii unde participantii vor putea desfasura activitati impreuna, dar si pe grupe de varsta la copii si parintii separat astfel incat timpul petrecut impreuna sa fie o bucurie reala si o descoperire de resurse personale.

Avem convingerea ca activitatile si serviciile pe care le desfasuram in cadrul clinicii sunt de un real folos fiecarui individ care doreste sa isi dezvolte abilitatile si sa stabileasca un echilibru intre minte-corp- mediu.
In acest mod am ales noi sa contribuim la dezvoltarea individului si a comunitatii!