Voluntariat

Bine ati venit pe platforma voluntarilor!

Daca vreti sa va implicati, sa gasiti oportunitati de dezvoltare si sa puneti in aplicare pasiunile si abilitatile dumneavoastra, va invitam sa incepeti calatoria!
Conform legislatiei in vigoare, 78/2014, este legala implicarea ca voluntar in activitati de voluntariat a persoanelor cu vârsta de peste 15 ani.

Doriti sa deveniti voluntar al ASOCIATIEI PAPILLON CLINIQUE?

Descarcati aici formularul de inscriere pentru voluntariat, completati-l si trimiteti-l la adresa de e-mail contact@papillonclinique.ro. Dupa ce ati trimis formularul, va rugam sa ne contactati la numarul de tel 0722 297 527 in vederea stabilirii unei intalniri in care sa aflati detalii despre activitatea de voluntariat si in care veti participa la un interviu de selectie/departajare.

Persoana responsabila cu recrutarea voluntarilor din ASOCIATIA PAPILLON CLINIQUE, va explica ce aveti de facut si veti discuta despre motivatia de a face voluntariat si care sunt asteptarile dumneavoastra. In momentul in care va veti prezenta la interviu, nu uitati sa aveti la dumneavoastra cartea de identitate.
Voluntariat inseamna a alege o activitate care va place in scopul de a participa si a va implica.

Este o activitate care aduce satisfactii si dezvolta personalitati, dezvolta abilitati si aduce o stare de bunastare emotionala si cognitiva.

Atunci cand sunteti voluntar, alegeti sa invatati ceva in plus, sa contribuiti cu cunostintele dumneavoastra la dezvoltarea unui proiect si sa aveti o motivatie personala de a va dezvolta ca individ.

Motivatia noastra in activitatea profesionala pe care o desfasuram, este de a dezvolta orice individ, copil sau adult la potentialul lui maxim si de al ajuta sa se integreze in grupuri de interes, de a gasi resursele familiilor pentru a creste abilitatile adaptative ale fiecaruia in parte.

Beneficii pentru voluntari:
 • Oportunitati sa va descoperiti, sa va cunoasteti mai bine, deci sa deveniti mai puternic;
 • Implicare in activitati care sa te ajute sa va scoata din zona de confort;
 • Noi viziuni asupra vietii, deci sa deveniti mai complex;
 • Motivatia de a fi mai bun si mai pregatit;
 • Voluntariatul ofera oportunitatea de a intelege sa va acceptati asa cum sunteti;
 • Sa descoperiti oameni frumosi si sa socializati cu ei
 • Sa fiti atentnti la valoarea fiecarui om cu care interactionezi si sa descifrezi talentul ascuns in fiecare;
 • Sa aveti timpul necesar sa va descoperiti pe sinele si pe cei din jur;
 • Cand e vorba de copii, acestia au ceva de transmis, au o vibratie unica pe care vor sa odaruiasca tuturor;
 • Voluntariatul invata sa ascultati si sa intelegeti nevoile oamenilor;
 • Voluntariatul maturizeaza, modeleaza si va face raspunzatori;
 • Va formeaza sa intelegeti ce vreti sa devieniti din punct de vedere profesional;
 • Va invata sa aveti hobby-uri si pasiuni;
 • Va invata sa apreciati lucruri bine facute, sa va evaluati corect efortul prin rezultateleobtinute;
 • Prin voluntariat le puteti incerca pe toate fara a avea teama de esec pentru ca voluntariatul va ofera ocazia sa iubiti, sa experimentati, sa faceti lucruri deosebite, sa fiti cultivat si educat;
 • Activitatile de voluntariat va modeleaza ca om si pun o amprenta puternica asupra personalitatii si astfel stiti ce sa aleget in viata.

5 motive pentru a face voluntariat:

1. E BENEFIC SANATATII TALE!

Studiile au constatat ca atunci cand nu va mai ganditi la problemele proprii si va concentrati si pe bucuria celor din jur, nivelul de stres incepe sa scada, sistemul imunitar este intarit si sentimentul general de satisfactie a vietii creste.

Acest lucru se datoreaza faptului ca ajutarea altcuiva intrerupe modelele producatoare de tensiune si o inlocuieste cu un sentiment de scop, cu emotii pozitive si niveluri inalte de incredere.

Inseamna sa daruiesti, sa fii echilibrat!

2. SCHIMBATI VIATA UNUI COPIL! 


Ce motiv mai bun exista pentru a te oferi voluntar?

"(...) Avem nevoie de toate formele de inteligenta umana sa conlucreze pentru a face fata provocarilor societatii umane. Nu ne permitem sa pierdem nici un creier (...)"; Zosia Zaks

Actiunile fiecaruia, fie mari, fie mici, vor avea un impact asupra vietii cuiva. Contribuind la recuperarea psihica si/ sau fizica a copiilor, la dezvoltarea abilitatilor copiilor, oferiti sansa de integrare si de aport in societate. Copiii si familiile lor vor avea o calitate mai buna a vietii, datorita tie!

Acestea sunt lucruri puternice!

3. AVEM OBIECTIVE DE DEZVOLTARE DURABILA!In anul 2018, s-a infiintat Asociatia Papillon Clinique cu scopul oferirii posibilitatii oamenilor bine intentionati sa-si aduca aportul in recuperarea copiilor cu deficiente de dezvoltare psihica si fizica, obiectivul nostru fiind de recuperare 100% in atingerea capacitatii maxime de dezvoltare si autonomie a fiecarui copil. Acest motiv, pentru a va oferi voluntar Papillon Clinique, va ofera un punct de plecare pentru a aborda probleme ale societatii din punct de vedere al dezvoltarii copiilor cu implicarea dumneavostra directa si pentru a juca un rol activ in comunitate.


Aceasta inseamna sa faceti ceva care sa conteze!

4. DEZVOLTA-TI COMPETENTE NOI!

Care sunt motivele pentru care angajatorii iubesc atat de mult voluntarii? Angajatorii iubesc un candidat cu o multitudine de abilitati noi si, din fericire, voluntariatul va ofera multe. Va confruntati cu probleme zilnic, trebuie sa va ocupati de un amestec de personalitati si de toate in timp ce va adaptati la viata din afara zonei dumneavoastra de confort. Toate acestea se adauga si va ajuta sa va imbunatatiti munca in echipa, conducerea, rezolvarea problemelor.
Un alt motiv excelent pentru a decide sa devii voluntar la Asociatia Papillon Clinique!

5. CRESTE INCREDEREA PROFESIONALA

Stiati ca voluntariatul este o modalitate excelenta de a va imbunatati perspectivele de cariera? Va ajuta sa creati o impresie pozitiva, sa deveniti persoane mai inovatoare, mai creative si sa va oferim o serie de aptitudini utile. Nu numai noi credem asta, si recrutorii fac asta! In studii facute in principalele tari europene asupra companiilor de HR s-a descoperit ca recrutorii clasifica participarea la voluntariat mai mare decat prezentarea personala, afilierea politica si erorile de ortografie si gramatica atunci cand se uita la prezenta sociala a unui candidat. 

Aceasta insemna sa fii informat!

FITI VOLUNTARI! fiindca vreti sa cresteti, vreti sa deveniti mai bun, vreti sa va inconjurati de oameni de calitate, vreti sa experimentati, vreti sa aratati societatii ca SE POATE! Va vei da singur seama, fiindca va-ti modelat frumos si devieniti raspunzator, prin maturitate, pentru ceea ce alegeti in viata sa profesezi. Succes!

Va asteptam alaturi de noi, echipa Papillon Clinique, pentru a dezvolta si a te dezvolta!