5 sfaturi pentru a creste un copil sociabil

Unele abilitati la copil se dezvolta in mod natural, iar altele trebuie sa le deprinda cu ajutorul adultului. Abilitatile sociale il vor ajuta sa fie un copil deschis la minte si sa interactioneze usor cu cei din jur.

1. Incurajeaza-l sa socializeze cat mai mult cu cei de varsta sa.

Gasiti impreuna cu el mai multe grupuri de copii cu care sa interactioneze, nu il limita doar la un singur grup, cum ar fi copiii prietenilor vostri. Copilul are nevoie sa interactioneze diferit si sa isi gaseasca un echilibru.

2. Nu ii impune convingerile tale.

Cand discutati un subiect ii expui parerile pro si contra, cercetati impreuna si lasa-l pe el sa isi formeze propria parere si astfel isi va dezvolta propriul sistem de gandire.

3. Invata-l sa vada dincolo de stereotipuri

Media e plina de stereotipuri. De aceea nu lasa subiectele nediscutate, informati-va impreuna, cititi si dezbateti, asa isi va largi orizonturile si va trece de prejudecati.

4. Respecta-i individualitatea

Constrangerile de genul fetitele se joaca cu papusi si baietii cu masinutele sau fetitele poarta roz si baietii albastru sunt daunatoare si ii fac pe copii nefericiti.

5. Invata-l cum sa faca fata criticilor

Daca copilul tau alege sa faca o activitate, un sport sau are o pasiune si ajunge subiectul criticilor sau a tachinarilor, povesteste-i de avantajele alegerii sale, de adulti care au reusit si se bucura de succces; vorbiti de asemenea despre faptul ca cei ce rad fac acest lucru pentru ca nu inteleg si au convingeri gresite.